Visit Citebite Deep link provided by Citebite
Close this shade
Source:  http://mai9.net/blog/2008/03/zapatero-en-concert/

nunca nueve

mai nou a gust de tothom

Zapatero en Concert

Filed under: política — 2008-03-07, Friday @ 2:32 (480)

Aquesta tarda-vespre he anat al míting dels socialistes al Palau Sant Jordi, o com dirien els mateixos socialistes “m’he anat de míting“.

El primer detall important per mi és que els autobusos que portaven la gent de plaça España fins al Palau no eren de TMB. Detall fàcil d’entendre perquè tots sabem que els autobuseros estan en vaga. Però trobo que ha de fer pensar, i molt, que per anar a un míting socialista no s’hagi pogut fer servir el transport públic d’una ciutat amb alcalde socialista. Perquè en el míting m’he fet un fart de sentir que pujarien les pensions i els permisos de maternitat/paternitat i les ajudes socials per aquí i els ajuts als joves per allà, però els autobuseros estan en vaga i és perquè no tenen dos dies de descans. Fets no paraules, que deien fa un temps.

I el segon detall dels autobusos que sí que funcionen és que són els autobusos que l’Ajuntament de Barcelona va intentar que pleguessin perquè feien competència als super-negoci del Bus Turístic de TMB. Després d’anys de judici el jutge va dictaminar que transportar turistes per Barcelona no era transport públic i que per tant també ho podia fer una empresa privada.

Francament, a mi només sabent això dels autobusos ja en tinc prou per no votar els presumptament progressistes socialistes.

Aquí tenim una foto des de l’autobús arribant al Palau i veient la pila d’autocars vinguts d’arreu. Hora d’arribada: les 18:08.

IMG_2558

I aquí tenim una foto de just quan he entrat, observeu que hi ha banderes als seients. Als dels laterals no es veu tant, però és perquè quan seiem les deixàvem pel terra. Jo diria que deixaven una senyera i una del PSC cada dues cadires o tres. Hora d’entrada: les 18:14

IMG_2565

Al final m’he assentat a la part de dalt de l’orella del ros d’aquesta foto.

He trobat seient al costat d’un home de 72 anys amb qui he parlat estona perquè he arribat ben d’hora. Ja sabeu que m’agrada trobar bon lloc ;) Hem estat parlant parlant, i llavors li he dit “y tu de donde eres?” i m’ha dit “de aqui”. He fet la pregunta molt sabent que té el seu intringulis. Llavors jo li he dit “ah, de Barcelona?”, i ell ha fet alguna cosa com: “ah bueno no, no soy de Barcelona pero soy _de aquí_”. Per deixar-ne constància, el senyor era geogràficament de Capellades, al costat d’Igualada, nascut a la Mancha, i políticament “de aquí”.

Aquí tenim una altra foto de quan les masses trobaven algun motiu per l’eufòria. Hora: les 19:42.

IMG_2589

Ara ve el que seria la part d’anàlisi del míting en sí:

Dir que algunes coses potser no les recordo exactament amb les paraules que han dit, però el sentit de les paraules que jo he entès és el que és, i això és el que puc explicar.

La primera en parlar ha estat la Rosa Maria Sardà, que només havia de presentar però per iniciativa pròpia ha llegit un escrit on es demanava un Estat Federal. (ahí no es ná, que diria la Magdalena Álvarez). M’ha fet molta gràcia la seva voluntat bilingüe que consistia en dir el mateix dos cops. Sort que som tolerants que sinó no s’entén. És a dir, tolerant jo que faig com si res quan em parlen repetint el que diuen en dues llengües, i tolerant ella que diu les coses dos cops per si un no entén l’altre i perquè l’altre no es pensi que l’un és tal altra cosa.

Després ha sortit el Jordi Hereu que el més interessant que ha dit és que avui és un dia històric perquè hi havia molta gent.

L’Hereu ha dit la primera absurditat cridant “Visca la Catalunya Optimista!”. I a més ha tingut la valentia de corregir a aquells que posen darrera de qui parla que deien: “visca catalunya socialista”. Abans era “antes partía que doblá” i ara “antes optimista que socialista”. En fi, exigències del guió.

Després, el famós gestor i també President de la Generalitat José Montilla ha repetit el seu mantra: apliquem l’Estatut i nou finançament. Notar que ha llegit tot el que deia.

Aquí és on he notat la primera cosa que no esperava: He tingut la sensació que el públic era catalanista. I faig servir aquesta paraula perquè l’ha fet servir el mateix Montilla. Però quan ha parlat Zapatero ha dit que alguns “provenien del catalanisme”, que no és el mateix oi? Bé, deia que he tingut la sensació que eren catalanistes perquè quan el Montilla deia que s’ha de complir, el públic ha aplaudit i algú ha cridat “eso, eso!”. Bé, jo només puc entendre que li reclamaven a Zapatero que complís. O també són els peperos els que no compleixen?

Següent, la Carme Chacón. Aquesta ha fet algun parell de gags que han estat bé. Com per exemple dir que quan va començar a manar el Felipe ella tenia 11 anys, i després de mil voltes explicant que si avui tenim tele és perquè el Felipe ens la va portar, ha acabat dient que ella és “la hija de Felipe”.

Ella ha marcat el canvi en el míting i ha començat a parlar de coses. De quines coses? Que tot és culpa del PP.

També vull destacar que la Carme Chacón ha fet servir l’expressió “Zapatero, l’amic de Catalunya” dos o tres cops.

Següent, el Felipe González. Ha estat l’estrella de la nit. Ell solet ha dit més coses que tota la resta junts. Ens ha explicat molt detalladament perquè tot és culpa del PP. A més ell aconsegueix ser creïble, sempre important quan es tracta que després et votin. Ha tingut l’estratègia d’explicar que Zapatero ha fet tanta feina i tan ben feta, però (ai l’às) no l’ha sabut explicar. A mi això m’ha fet molt la sensació que estava intentant paliar el descontentament dels catalans amb els socialistes.

És una llàstima, però s’han fet un fart de repetir-nos “si tu no vas, ellos vuelven” i “si tu vas, somos más”. Ja sigui en vídeos, ja sigui parlant. I és una llàstima perquè resulta molt cansat que et demanin el vot amb aquestes frases. Al costat d’això, el Chikiliquatre és un intelectual.

El Zapatero és un plasta. Així de clar. Aquest home, no en té ni idea de fer mítings. El Montilla ho ha fet millor. Per què ho ha fet millor? Per què ha dit alguna cosa. M’ha sorprès molt la seva incapacitat de mantenir la meva atenció, i això que jo el volia escoltar! I a més s’ha començat a moure la gent i a marxar. És veritat que era l’últim en parlar, però jo pensava que hi anàvem per sentir-lo a ell. Quan parlava Felipe no s’ha mogut ningú eh!

Han ovacionat més al Felipe abans que digués res que al Zapatero quan ha acabat de parlar.

Jo he sortit molt decebut del Zapatero. Bé, ja estava decebut abans d’entrar perquè sempre ens fa la pirula, però ara veig que ell mateix està a l’altura de les seves pròpies decepcions. I recordo les paraules de Maragall.

He trobat molt imbècil per part de Zapatero que hagi dit que ell entén el no sé què del català (bàsicament s’estava fent el sensible amb la llengua) perquè ell també té una llengua materna.

Una altra cosa que vull destacar és que ZP ha dit que el Felipe ha fet més mítings ara pel Zapatero que quan es presentava ell mateix. I per mi té una explicació: ZP no està a l’altura.

I acabats els monòlegs, torno al tema de les banderes. Hora: les 21:20.

IMG_2603

M’ha sorprès veure que els assistents deixaven més banderes del PSC que senyeres. És a dir, les senyeres se les emportaven, les del PSC no.

Jo he entès i vist que les banderes anaven juntes de dues en dues, una del PSC i una senyera. És a dir, crec que hi havia 50% de cada, però quan ha marxat la gent i jo m’he quedat a veure el tinglado he vist més del PSC que senyeres. Senyeres també n’hi havia i servidor se n’ha emportat algunes. :) Del PSC cap, però oi que la resta d’assistents no pensen igual que jo?

PD: el títol de l’entrada “Zapatero en Concert” l’he pensat abans d’anar al míting, però ara no el posaria perquè en el míting, Zapatero no ha tingut cap rellevància.

PPD: Una impressió colateral del míting és que el PP és un partit destruït. Podríem pensar que els socialistes han fet bé la seva feina, però jo m’inclino més en recordar Maragall. Rajoy, Pizarro, Acebes i Zaplana, són el que són.

PPPD: I ara penso que la campanya d’ERC és equivocada. Jo crec que podrien captar molts vots de socialistes decebuts si fessin les coses d’una altra manera. Em sembla un error enfocar la campanya parlant d’independència tot el sant dia. La independència ha de ser un projecte de tots, i tampoc veig que els hagin de votar en unes eleccions españoles (que caduquen en 4 anys) perquè vulguin la independència. Seria una mica com si em diguessin que avui he d’anar a dinar a un McDonald’s si vull aprendre anglès.

3 Comments »

 1. greips:

  dius “era geogràficament de Capellades, Igualada.” com et llegeixi algú de capellades!!! :D Millor posa “Capellades, Anoia” ;-)

  per cert, m’ha agradat molt la crònica… casi que em sap greu no haver tingut la mateixa pensada! :)

 2. mai9:

  Si noi, escrit seria millor “Capellades, Anoia”, però és que ell ho va dir així! Ara no sé si canviar-ho o deixar-ho així. :?

 3. mai9:

  Bé, ja ho he mig corregit :)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 
No al 5% | Cap ciutadà sense veu a les Corts valencianes