Visit Citebite Deep link provided by Citebite
Close this shade
Source:  http://modsmagazine.se/magazine?aid=46
9
Olika teman inom mode och design. Artiklar och reportage släpps online under en begränsad period.
Borås, Sverige
#46

LIVFULLA MÖNSTER I SVARTARSTE TUSCH

Ett papper, en penna och kreativitet är allt som behövs för att mönster utan slut ska tar form. 
   
Jenny Odh är 24 år och beskriver sig själv som en munter tjej som gillar att illustrera och att vara kreativ. Hon är född i Mölltorp och pluggade Estetiskt program med inriktning Bild och Form i Tibro. 

Det var under gymnasietiden hon fick upp ögonen för skapandet och design. Efter studenten ville Jenny studera mönster och framförallt textiltryck och hittade en utbildning inom mönsterdesign i Lidköping. Därefter bar det av till Jönköping för en utbildning i grafisk formgivning.
   – Jag ritar mycket mönster och det är mycket fria sådana. Inspirationen kommer främst från naturen, blommor och sådant. Jag utgår också ofta från gamla textilier, det är kul med gamla mönster. 

På pappret hamnar både växtriket men också en hel del barnillustrationer. Jenny berättar att hon kan sitta och bläddra i barnböcker för att sedan inspireras av bilderna i dem.
   – När jag ritar mönster blir det mest för hand med en vanlig svart tuschpenna. Från början vill jag att det ska kännas handgjort. Därefter kan man scanna in det i datorn och färgsätta det men det blir som mest liv i illustrationerna om grunden är handgjord.

Nästa steg är att bli frilansande illustratör och egenföretagare.
   – Självklart vill jag bli egenföretagare men samtidigt inte vill hindras av det. Frihetskänslan får inte försvinna i pappersarbetet.
   Jenny vill också gärna läsa vidare inom mönster-formgivning på textilier, tapeter och liknande.

Under FashionDAYS ställde Jenny ut sina verk i en utställning där temat var pappersverk och besökarna kunde imponeras av fria mönsterillustrationer som hon skapat för hand.   
   – Jag hoppas att folk fick upp ögonen för vad jag ställer ut och att det leder till något bra!

Text: Ellen Lindahl
Illustration: Jenny Odh


 www.jennyodh.comPå väg to the top

Dee Omar är en driven, ung, envis och kreativ modedesigner och stylist som gillar att ha många bollar i luften.
   –
 Just nu har jag flyttat till London för att plugga modedesign och marknadsföring. Jag har många små projekt nu, men det känns som tiden går snabbare här i London och jag hinner inte riktigt med.
   Av Dees alla projekt har flugan blivit något av hennes kännetecken.
   – De har blivit otroligt hypade, vilket är jätteroligt. Jag gillar herrkläder på damer och flugan har blivit en bortglömd accessoar som jag nu vill lyfta fram. Det är en så snygg detalj som drar upp en outfit på både killar och tjejer.

Ambitionerna är höga och i framtiden vill Dee jobba och bo i New York men också ha en lägenhet i London och en i Gamla stan i Stockholm.
   – Jag vill att mitt märke, DeeoniC ska bäras av kändisar som Julia Roberts, Rihanna och Olsen twins. Jag vill mycket här i livet. Jag vill designa, styla och dessutom äga en PR-byrå senare i livet. 

Men just nu är det i London hon bor; och det är helt enligt planen för att så småningom nå sina drömmars mål.

 

   – Här i London vill jag lära mig av proffsen. Sen ska jag, genom att jobba hårt, knyta kontakter och visa vad jag går för, charma mig to the top.


Text:
Lisa Sandström
Illustration: Judit Viktorsson
Gå in på:www.deeonic.se/www.deeonic.com


SÖK I MODS magazine
SÖK