Visit Citebite Deep link provided by Citebite
Close this shade
Source:  http://www.arwengrim.se/mjukvara/se-film-och-tv-med-boxee-eller-xbmc-gratis/

Se film och tv med Boxee eller Xbmc gratis

navi-x-xbmc-gratis-film

Ett av mina allra första inlägg på den här bloggen handlade om en mediaspelare till PC och Mac, Xbmc. Det var nu nästan två år sedan. Jag tycker än idag att den är i särklass bäst. Mycket har hänt sedan dess och lyckligtvis har allt blivit ännu bättre idag.

Boxee är en mediaextender som blivit ganska populär. Den är laddad med vad som i grunden faktiskt är just Xbmc.

Om du har en dator med Xbmc eller är lycklig ägare av en Boxee finns det anledning att bli ännu mer nöjd. Ett tillägg med namn Navi-X ger dig nämligen tillgång till i stort sett obegränsat med film, tv-serier, musik och annan media. I det här inlägget visar jag hur du installerar Navi-X i Xbmc (och tipsar hur du gör om du har Boxee).

Tveksam laglighet

Notera: En hel del av det du hittar via tillägget tillhör nog kategorin ej lagligt. Alla filmer och annan media är nämligen helt gratis och mycket handlar om nya filmer. Tänk på det innan du installerar Navi-X. Du får även tillgång till material som med största sannolikhet är lagligt. Exempelvis filmer från Youtube, Nasa och andra kända mediasidor. Men det finns ingen stämpel eller liknande som berättar vad som är lagligt och inte.

Navi-X och Xbmc

Förutsättningen är att du redan installerat Xbmc, läs som sagt guiden jag skrivit om den tidigare för att hitta nedladdningslänk och annan info.

Ladda ner Navi-X.

Spara zip-filen på en plats som är lätt att nå, exempelvis direkt på C. Du kommer nämligen behöva bläddra fram den inuti Xbmc.

Starta XBMC.

xbmc-system

Gå in i ‘System’ och därefter ‘tillägg’.

xbmc-tillagg-installera-zip

Välj ‘Installera från zipfil’. Bläddra fram till Navi-X du laddade hem tidigare.

Gå tillbaka till startsidan för XBMC. Gå in på ‘Program’. Du bör hitta Navi-X i listan med program. Klicka på det.

Nu startar Navi-X inuti din XBMC.

navi-x-war-of-the-worlds

Du erbjuds många möjligheter att utforska all media som erbjuds. En bra start kan vara att välja någon av katalogerna  som listar populäraste senaste dygnet eller veckan. På bilden ovan ser du hur jag bläddrat mig fram till min favoritkategori, science fiction. Välj den film du vill se och ganska snart startar den. Luta dig tillbaka och njut av underhållningen.

Notera: Första gången ville inte någon film starta för mig med Navi-X. Jag högerklickade på en av filmerna och valde att spela upp den med standardspelaren. Efter det fungerar det varje gång.

Navi-X och Boxee

Starta din Boxee och gå till ‘Apps’. Välj ‘Add repository’ och lägg till följande adress: http://navi-x.googlecode.com/svn/trunk/boxee/.

Tydligen ska det gå att se tv live med Boxee och Navi-X. Tyvärr äger jag inte någon själv och har inte kunnat testa. Har du en Boxee? Dela gärna med dig av dina erfarenheter som en kommentar nedan.

Liknande artiklar:

 1. Se TV på nätet lagligt och gratis
 2. XBMC – mediaspelaren med stort M
 3. Kolla TV-streams på nätet gratis
 4. TheMovieDb – För dig som älskar film
 5. Se Fifa World Cup 2010 gratis online

 • Ramroum

  Är du säker på länken för Boxee??? ”: http://navi-x.googlecode.com/svn/trunk/boxee/” det funkade inte för mig

 • Ramroum

  Never mind, funkade nu…klickade på Done istället för enter o då funka det

 • http://www.arwengrim.se/ Arwengrim

  Jag har ingen Boxee själv (tyvärr) men det ska vara den länken. Se här: http://website.navi-x.org/downloads.html

 • Anonym

  Tusan vad häftigt, fungerade ju klockrent! Visserligen kör jag bara boxee-programvaran på min stationära dator än så länge, men funderar skarpt på att antingen införskaffa en Boxee Box eller en htpc att ställa bredvid tv:n.

  Tack för tipset :)

 • http://www.arwengrim.se/ Arwengrim

  Kul att du gillade det och att det fungerade. Är ännu mer sugen på en Boxee efter att ha hittat det här tillägget.

 • http://www.edvinssonsblogg.se Björn Edvinsson

  Samma här – särskilt det enorma utbudet av tv-serier riktigt skriker efter att få visas på min TV. Funderar på att skaffa en lång HDMI-kabel att dra från datorn till tv:n bara för att se hur Boxee och Navi-tillägget ser ut i större format :)

  Problemet är att kabeln i så fall skulle behöva vara runt 10 meter, vilket både lär bli dyrt och bökigt att hitta.

 • http://twitter.com/PCGuiden Peter Carlberg

  Kilade in på xmbc sidan och fick se ett inlägg om BluRay tillägg har du testat det också

 • http://www.internetblogg.com

  Riktigt intressant, ska testa det här när jag har lite tid till övers. Tackar.

blog comments powered by Disqus
De senaste inläggen

Gmail: Stäng av automatiska kontakter

gmail_header_annorlunda

TweetDela stLight.options({ publisher:’281b5241-b4d8-4cba-903a-a6e285b215b4′, }); TweetShareJag tror nästan alla som använder Gmail stött på det här och irriterat sig på det: Varje gång du skickat, svarat eller vidarebefodrat ett mail har samtliga adresser lagts till dina kontakter automatiskt. För mig har det varit ett jobbigt problem. Flera av de tjänster jag använder online funkar även när…

Se film och tv med Boxee eller Xbmc gratis

xbmc-system.jpg

TweetDela stLight.options({ publisher:’281b5241-b4d8-4cba-903a-a6e285b215b4′, }); TweetShare Ett av mina allra första inlägg på den här bloggen handlade om en mediaspelare till PC och Mac, Xbmc. Det var nu nästan två år sedan. Jag tycker än idag att den är i särklass bäst. Mycket har hänt sedan dess och lyckligtvis har allt blivit ännu bättre idag. Boxee…

Fliptoast ger Facebook på skrivbordet

fliptoast-facebook-pa-skrivbordet.jpg

TweetDela stLight.options({ publisher:’281b5241-b4d8-4cba-903a-a6e285b215b4′, }); TweetShare För några dagar sedan skrev jag om Rockmelt, en social browser med utmärkta verktyg för dig som gillar Facebook. Fliptoast är ganska lik Rockmelt på några sätt förutom att det inte har någon egen webbläsare. Istället är det en applikation du installerar på din dator. Fliptoast fungerar med Mac och…

Hitta bilder som liknar varandra med Google

nebula-bilder-som-liknar-varandra-google.jpg

TweetDela stLight.options({ publisher:’281b5241-b4d8-4cba-903a-a6e285b215b4′, }); TweetShare Google utvecklar konstant sina olika söktjänster. Ett stort problem är att det inte alltid är lätt att veta hur de nya funktionerna används. Eller att ens veta att de existerar. En relativt ny funktion för bildsökning på Google är att hitta liknande bilder. I det här inlägget tänkte jag visa…